Tuniek – Geen interpunctie – Escapist

Wil je nul interpunctie bekijken zonder advertenties? Meld u vandaag nog aan voor The Escapist+ en steun uw favoriete makers van inhoud!

Nou, ik ga voorlopig zeggen dat AAA-releases opdrogen. Juist, triple A-industrie? Ben je klaar met overgeven? Wil je een glas water drinken en gaan liggen? Oh shit alweer. Ugh, je hebt overal Kirby en het vergeten land. Nu stinkt het hier naar pepto bismol. Ja, ik heb Kirby and the Forgotten Land gespeeld. Ik heb nu kinderen en ik moet ervoor zorgen dat het Jezus niet vermoordt of lastert. Maar sommige mensen hebben me ertoe aangezet om terug te kijken, en eerlijk gezegd frustreert het vooruitzicht om mijn knobbelgag met een videoserie te doordrenken me. Ik bedoel, wat wil je dat ik zeg, behalve de knevel? Het is een verdomd Kirby-spel. Ja, ik kan klagen dat het te serieus is voor een spelletje handmassagesalons en klagen dat ik net een uur lang met een kussen ben geslagen. Maar dit is de eerste volledig 3D Kirby-game Yahtz. Ach rot op. Kijk, ik draag een zwarte pop. Dit is het allereerste realtime optreden van Roet in deze ruimte. wie kan het schelen? Het betekent het niet. Oh mijn god, Ooty sloeg je met een stok. Dit is je allereerste persoonlijke aanval met handpoppen op basis van bladeren. Markeer de verdomde kalender.

Dus nee, ik doe geen Kirby vandaag. Als er iets is dat de nostalgische sfeer van een first-party Nintendo-game combineert met een origineel IP-adres, en vaak rijker dan een worstenbroodje bij een tankstation. Nou, blij, ja, het heet Tunic, het kwam uit in maart, ik ben eindelijk klaar, en nu nemen al die AAA-vogelsimulators egoïstisch mijn middag in beslag. Maar indiegames krijgen van mij geen gratis ritje alleen omdat het geen 3A is, en tegen de knieschijf schoppen doet geen pijn, want het is geen hark voor dwazen. Indie-games hebben hetzelfde probleem als 3A-games, omdat er twee of drie soorten gameplay zijn die enorm oververtegenwoordigd zijn en alle aandacht krijgen. Roguelikes, retro-stijl hacks en slashers met soulachtige elementen, of retro-stijl hacks en slashers met roguelikes, enz. De tuniek, op de plaat, behoort tot de tweede batch. Je speelt als een schattige kleine vosjongen met een zwaard die zijn schattige isometrische wereld moet redden door alle machines in de vernietigde maar verbazingwekkend functionele oude tempel te repareren en vele gevlekte monsters te doden, zoals een combo-ongediertebestrijder en skelet oude magische crap-ondersteuningstechnici.

Tot nu toe redelijk standaard. Het heeft zelfs vloeiende, gestructureerde visuele stijlen zoals Death’s Gate en Link’s Awakening remakes waardoor alles eruitziet als kattenspeelgoed verspreid over een bruidstaart, compleet met tilt-shift focus om er uit te zien alsof we net marcheerden naar het effect van een volledig gevormde Happy Maaltijd doos. Maar hoewel Tunic op het eerste gezicht niet veel nieuwe dingen doet, doet het veel dingen goed. Ik weet het, want gedurende een paar uur realiseerde ik me plotseling waar ik heen ging “Ik vind dit een beetje leuk”. Er is een andere dimensie onder het eenvoudige oppervlak van Tunic. Een deel van de reden is dat een van de kernmechanismen het verzamelen van alle pagina’s is die er erg overtuigend uitzien, zoals een handleiding in retrostijl voor de game die we momenteel spelen, meestal gedrukt in een onbegrijpelijke fictieve taal. Het biedt een nieuwe kijk op de gebruikelijke retro-gaming-nostalgie, waarbij je het gevoel krijgt van thuiskomen uit een nieuwe game die je in een kofferbakverkoop krijgt, alleen om te ontdekken dat het de originele Japanse versie is, maar je bent vastbesloten om er het beste van te maken omdat je zou al het geld dat je hebt verdiend hebben uitgegeven om verharde tandpastavlekken van je vrouw te verwijderen. Boothroyd’s kat, dus je doet je best om het probleem alleen uit de afbeeldingen in de handleiding te achterhalen.

Als je dit doet, wordt het spel langzamer, en als je dingen kunt lezen die zeggen dat Billy the Blob Monster zonder reden zo boos op je is en je maar beter voorzichtig kunt zijn, verlies je een extra laag mysterie wanneer zijn grote broer opduikt. Dit is de 100% universele kinderervaring die Tunic oproept. Het presenteert een dieper mysterie dat volledig verweven is met spelmechanica, omdat bepaalde dingen zoals het nivelleren van je personage en het activeren van standbeelden een enigszins esoterisch proces vereisen dat moet worden ontcijferd uit de pagina’s van de handleiding, en vaak een isometrisch perspectief gebruiken en opzettelijk verbergen paden binnen de niveaugeometrie. De handleiding bevat wel kaarten, sommige zijn abstracter dan andere, maar het is niet altijd duidelijk op welke kaart je je momenteel bevindt, dus het kost wat meer moeite om basisinformatie te vinden, zoals waar je bent en waar je heen gaat. sprak me erg aan, in plaats van recht op de doelmarkering af te gaan als een peuter die net een onbedekt stopcontact opmerkt. Het is een fijn gevoel. Hé kijk naar mij, ik vond een verborgen kist achter een muur omdat ik erachter kwam wat de symbolen op de kaart betekenen. Geef me een bevroren baard en een paar gedoemde maatjes, en ik ben eigenlijk Robert Falcon Scott.

Maar het is belangrijk dat het pad voorwaarts nooit wazig genoeg is om je te lang vast te houden, wat een goed ontwerp en tempo weerspiegelt. Nee, het zijn vooral de gevechten met de baas die je in de problemen brengen. Oh ja, welkom terug op aarde, kapitein Scott, en laten we eens kijken hoe deze kaartleesvaardigheden je kunnen helpen om dit gigantische, bezeten tafelnest te bestrijden. Door gevechten voelt Zelda aan alsof je basisaanval eruitziet alsof je personage gewoon het zwaard heft en dan heel agressief ronddraait als een Mickey Mouse-horloge, maar als je de benadering kiest om daar te staan ​​​​de aanval te stampen, is het als een geautomatiseerd bedrijf. Eindig met een keukengerei , dan leer je snel hoe je eten goed klaarmaakt. Dit, gecombineerd met een gevoel van onbehagen over de manier waarop de wereld uit elkaar lijkt te vallen naarmate we het einde naderen, wakkert het besef aan dat “Hé, dit is helemaal geen Zelda, het is Soul. We zijn gekleed in The green suit’s De hoofdpersoon van Beanie Baby stevent af op een deprimerend, soulachtig einde waarin we alleen worden gelaten om de duisternis aan de rand van de wereld af te weren, niet een dankbare geredde prinses en een vleugje royalty buiten het scherm.”

Dus als ik zou zeuren, zou de enige druif die ik zou gebruiken de enigszins aanstootgevende moeilijkheidsgraad zijn die wordt vertegenwoordigd door het baasgevecht. Wanneer ik gedwongen word om een ​​gigantische krabrobot te bevechten, waarbij ik in feite in de reikwijdte van beschuldigingen van seksuele intimidatie op het werk kom met zijn bungelende metalen testikels, vraag ik me af of sommige van deze gevechten niet zijn ontworpen voor hoofdrolspelers met langere wapens, misschien niet hetzelfde doen effectieve baan met buikdansen die snel genoeg is om een ​​vijand te meppen met hun tepelpiercings. Ik hou ook niet van het inventarismenu en de manier waarop het het spel niet pauzeert. Er zijn echt geen excuses in een offline ervaring. Ik heb al deze funky verbruiksartikelen die ik niet kan gebruiken omdat er maar drie versnellingsvakken zijn, en als ik naar het menu ga om er een van te wisselen, word ik verpletterd zoals de annuleerknop die herhaaldelijk wordt geadverteerd en dan in de war raakt en verward, wijst al mijn toe. Het apparaat, in een poging de knop voor het sluiten van het menu te vinden, gooit uiteindelijk een enkele lemon curd-taart naar de baas in plaats van een bom. Maar dit is een fluitje van een cent, en aan het eind van de dag zou ik zeker aanraden om Tunic eens te proberen; waarschijnlijk de beste game sinds Antirad’s Divine Armor, genoemd naar de volledige tekst van de waslijst van de hoofdpersoon.

Leave a Comment

%d bloggers like this: