Strange West – Geen interpunctie

Wil je nul interpunctie bekijken zonder advertenties? Meld u vandaag nog aan voor The Escapist+ en steun uw favoriete makers van inhoud!

Welnu, het is de tweede week van het inhalen van de nieuwe populaire indiegame, en Triple-A is zijn seizoen nog niet begonnen, kortweg CUNTITWANK. Ik heb deze week een paar dingen geprobeerd; heb Rune Factory 5 geprobeerd omdat iemand zei dat als ik een spel in Stardew Valley-stijl leuk vond, ik het misschien leuk zou vinden, en kwam tot de conclusie dat ik, tenzij ik wanhopig op zoek ben naar een spel dat thuisevenementen zal zijn, ik waarschijnlijk zou moeten doen stop met aandacht te schenken aan weebs in t-shirts die ongemakkelijke gesprekken veroorzaken. Toen probeerde ik de nieuwe Lego Star Wars omdat ik hoorde dat het een hele nieuwe open wereld was voor Lego Star Wars-dingen, ik kwam ongeveer tien minuten in de aflevering van A New Hope en raakte gefrustreerd. Ik bedoel, hoe vaak heb ik deze gebeurtenissen in de ene film of game of robotkippenparodie na de andere meegemaakt? Ik ben niet eens een fan van Star Wars. Op dit moment voelt het alsof je naar een kerststal gaat; niemand wil echt naar een kerststal, tenzij hun eigen kind erin zit, of iemand zichzelf waarschijnlijk ergert en op een grappige manier gaat huilen. Ten slotte heb ik gecontroleerd of ik niet de vader van Alec Guinness ben en dat Lego Star Wars geen Metal Gear Solid is. Dus uiteindelijk was het Weird West dat mijn aandacht trok, een op zichzelf staande Fallout isometrische actie-RPG die uitkwam rond de tijd dat Ghostwire en Tiny Tina in de schijnwerpers stonden.

Er is een vrolijke en leuke omgeving – het is een westen, maar in een andere wereld is het wilde westen eigenlijk wat Lovecraft dacht dat het was toen hij aan de oostkust woonde en weigerde zijn huis te verlaten voor het geval de volgende deur De Ierse immigrantenfamilie werd geïmplanteerd met parasieten die zijn borst bedekten. Dus naast cowboys, indianen, bandieten en premiejagers, zijn er verschillende bizarre fantasierace-facties zoals heksen, weerwolven, zombies, sirenes en Chinezen. Het sprak me aan omdat ik door de mashup van Lovecraft en Western zowel een beetje angstaanjagend horrorplezier kon hebben als een man met een zeer schorre stem die van tijd tot tijd mijn acties vertelde in een zuidelijk accent, het gevoel alsof ik hertog in gevaar. Hoe dan ook, ons avontuur begint met het aannemen van de rol van een premiejager die probeert te ontsnappen aan hun gewelddadige verleden door een huis te bouwen in het midden van Ground Zero voor een groot mysterieus conflict tussen facties, ja dat zou werken. Oh, je hebt een boerderij gebouwd. Echt fucking origineel. Kijk om je heen, klootzak, iedereen bouwt boerderijen. Waarom kunt u zich niet terugtrekken om een ​​bowlingbaan of een vergaderruimte met gemiddelde capaciteit te runnen?

Hoe dan ook, een slechterik kwam om je man te ontvoeren, dus je moet terug naar je premiejager om hem terug te krijgen, want natuurlijk doe je dat, jij verdomde hacker. Een van de dingen die me opvallen als een meeslepende RPG met keuzeproblemen, is het volledige gebrek aan karakteraanpassing. Ik bedoel, als mijn hoofdpersoon niet de dichtstbijzijnde replica van Mr. Bean is, hoe moet ik dan spelen zoals ik wil? Maar toen redde mijn premiejager haar man en zette haar in het spel, en we schakelden over op een heel andere hoofdrolspeler die in de rest van de wereld een heel ander plot doormaakte. Er zijn in totaal vijf verhaalcampagnes in lineaire volgorde, dus ik denk dat ik begrijp wat er aan de hand is. Ze konden het aanpassen van karakters niet laten werken, dus dachten ze dat als ze je gewoon vijf willekeurige hoofdrolspelers zouden geven, minstens één van hen meer op Mr. Beanlike zou lijken dan de anderen. Oh, je weet dat ik maar een grapje maak. Dat hoop ik tenminste, anders waren de afgelopen vijftien jaar een achtbaan. Je speelt vijf verschillende hoofdrolspelers als onderdeel van een overkoepelend plot met een mysterieus plan georkestreerd door onuitsprekelijke kosmische krachten en individuen die willekeurig in hun samenzweringen zijn verstrikt.

Dat is allemaal goed, maar ik heb het gevoel dat RPG’s iets fundamenteels missen als we niet hetzelfde personage blijven bouwen. Als we het hele spel binnen een paar uur gaan verliezen, hoe beloont het spel ons dan als we bij het hoofdstuk komen waarin we een varken met een jongensgezicht spelen? Ja, je kunt verbinding maken met je vorige builds en ze aan je team toevoegen met als enig doel alle junior shit die je nog in hun inventaris hebt te oogsten, op deze manier kan het een goede worden. Stoere metaforen, maar er zijn slechts vier niveaus van uitrustingskwaliteit, dus als je eenmaal een behoorlijke set wapens hebt, kun je de karakterontwikkeling voltooien. Geen van de ontgrendelbare voordelen voelt als game-changers. Oh, en 10 procent meer squat-loopsnelheid? Dit zal helpen de volgende keer dat ik vergeet toiletpapier heel dicht bij het toilet te leggen. En ik gebruik eigenlijk nooit ontgrendelbare speciale bewegingen omdat ik al mijn vaardigheden heb opgebruikt in de Max Payne slow-mo bullet-duik die je gratis kreeg, en alles wat niet werd bewogen door de Max Payne slow-mo bullet-duik zou waarschijnlijk niet wees – controleer notities – demp je volgende geweerschot, maar bemoei je niet met iets anders.

Combat profiteert niet van deze nauwkeurigheid. Het is een vrij standaard meeslepende RPG-gebeurtenis, dat wil zeggen dat je je patrouillewachters zo veel mogelijk sluipt, zodat je niet verdwaalt wanneer de onvermijdelijke cascade van vertraging plaatsvindt en je per ongeluk moet beginnen te schieten, waarschijnlijk omdat je stapte per ongeluk langs iemand die je probeerde het gaspedaal te sluipen, en hij vond de achterkant van je hoofd behoorlijk verbazingwekkend. Het is een spel zonder bugs. Soms verknoeit een verdediger zijn padvinding en zijn reactie is om te proberen met zijn sporen in de vloer te komen. Op een keer sloop ik de stad in om een ​​zijmissie te doen, maar mijn zijmissiecontact werd een stoel. Ik probeerde op de andere stoel te gaan zitten, maar toen probeerde de stoel een spelletje poker met mij te beginnen. Waarschijnlijk niet het soort gekte waar de game op is gericht. Ik denk dat het een storing is in veel complexe wereldsystemen, maar ik zie niet veel zin in het omgaan met deze systemen vanwege het gebrek aan zinvolle beloningen. Je kunt een touw aan een schoorsteen gebruiken om ‘s nachts een huis te stelen, maar is de geldelijke winst het risico waard om de wetshandhaving terug te brengen? Nee, nee, ik heb al een paard gekocht, dus nu heb ik alleen geld nodig, en als ik me verveel, een snorretje en een brilletje wil schilderen op foto’s van beroemde presidenten.

Dit paard is belangrijk omdat het betekende dat de reistijden niet vergelijkbaar waren met die van budgetmaatschappijen tijdens de escalerende beoordelingen van de terreurdreiging halverwege de jaren 2000, en tenzij je een premie meebracht, waren een paar premiemissies vaak genoeg om een ​​terugreis te betalen. alleen om te horen dat de stad nog geen sheriff heeft gekozen, dus je moet wachten. Wat? Verdomme systeem! Wie zou er een premieposter ophangen als er geen sheriff was? Een oplettende graffitikunstenaar? Maar als ik zoveel muggenzifters had verzameld, moet ik erg betrokken zijn geweest bij het spel. Het heeft weinig zin om iets anders te doen dan de verhaallijn te volgen, maar het is een leuk verhaal met leuke hagelslag poedersuiker en slagroom uit een spuitbus. Het einde was een beetje een mislukking. Door ons een vragenlijst te laten invullen, werden alle intriges die we kregen die duidden op het grote mysterie achter de vijf campagnes beloond, en de vijf seconden durende eindes die we kregen waren afhankelijk van onze antwoorden daarop, niet van eerdere gebeurtenissen. Maar ik zou zeggen dat dit een van de betere games is in de verticale slice-test, op individuele momenten in plaats van in de evaluatie van het grote geheel. Weet je, volgens hetzelfde principe richt je je op de mooie ogen van je date, zodat je niet het vage spoor van een baard op de mond van haar dode Siamese tweeling ziet.

Leave a Comment

%d bloggers like this: