Esports – League of Legends – O’Dogan: “Ik wil niet nog eens acht jaar wachten”

“Je versloeg Fnatic met 2-0 in de halve finale: wat maakte deze prestatie mogelijk?
Andrei “Odoamne” Pascu: Zelfs nadat we de eerste twee sets hadden verloren, hadden we het gevoel dat het spel erg strak was. We hebben gewoon iets meer proactief nodig. Dit is waar we zijn veranderd van de derde, door de rode kant van de kaart te kiezen. We zijn meer dan capabel genoeg om vooruit te gaan met Hecarim, Rakan of Sylas, deze tools stellen ons in staat om de controle over te nemen. Ik denk dat we naarmate het spel vorderde, erin slaagden de metadata te begrijpen (de meest efficiënte manier om op dit moment te spelen), tenminste wat ze wilden doen, hoe ze wilden worden opgesteld … We zijn erin geslaagd om erachter te komen hoe we keer deze ontmoeting om. Deze proactiviteit, die vanaf het begin van het spel het tempo bepaalt, is de sleutel tot succes.

Zou je zeggen dat je ze halverwege het spel verraste met deze drastische verandering?
Ik denk het. Na het verlies van de derde en vierde set veranderden ze het spel niet en probeerden ze het initiatief dat hen een 2-0-voorsprong opleverde niet terug te krijgen. Ze stampten en vielen. Maar ik begrijp niet helemaal waarom ze er niet in passen…

Verwacht je ze nog steeds in de finale te vinden (Fnatic neemt het op tegen G2 in de “onderste schijf” van de dubbele verliestabel van zaterdag)?
Dit is mijn voorspelling ja. Maar het spel moet anders. Met een volle week ertussen kan er iets veranderen. Wat dit weekend werkte, werkt misschien niet in de finale. Fnatic zou hun prioriteiten in het ontwerp volledig kunnen veranderen … of ze kunnen besluiten hetzelfde opnieuw te doen en ons de titel te geven (glimlach). Maar ik geloof niet dat er van week tot week veel verandert.

Nog maar een jaar geleden ging je met veel emotie de eerste LEC-finale van je carrière in. Deze keer zie je er rustiger en serener uit. Wat is er veranderd?
(glimlacht) Het is waarschijnlijk adrenaline, ik weet niet precies wat er aan de hand is. We hebben een slecht bordspel vernietigd, wat gek lijkt gezien het verleden van de club. Iedereen dacht dat we een team waren dat uiteindelijk uit elkaar viel in de play-offs… Het is echt vermoeiend om zo terug te gaan naar Fnatic. Als teruggaan naar de finale een manier is om te bewijzen dat ik nog steeds in staat ben om titels te winnen, aan de andere kant, heeft het niet veel zin. Als we deze trofee niet winnen, zal niemand zich dit optreden nog jaren herinneren. Ik begon mijn carrière in 2013 met een nieuwe kans om iets belangrijks te winnen. Ik heb veel gemist. Het kostte me acht jaar om mijn eerste LEC-finale te bereiken en een seizoen later sta ik in de finale, maar het is niet gemakkelijk, dat weet ik. Ik moet deze kans grijpen, want na zo’n lange carrière is dit misschien de laatste keer dat ik een kampioenschap als dit win. Ik wil niet nog eens acht jaar wachten (lacht).

Heeft de finale-ervaring die je vorig jaar hebt opgedaan iets voor je gedaan?
Natuurlijk. Mijn ervaring met knock-out in de finale van vorig jaar was behoorlijk slecht (Rogue ging 2-0 tegen MAD Lions en werd tot kampioen gekroond). Vandaag heb ik het gevoel dat ik de meest consistente League of Legends-game uit mijn carrière speel. Ik kijk goed naar wedstrijden, het is minder stressvol en elke keer als ik me gemachtigd voel om oplossingen te voorzien voor vragen die mij worden gesteld… heb ik het gevoel dat al mijn verleden en al mijn spelerservaringen, inclusief de finale van vorig jaar, me naar dit moment. Ik heb van elke situatie geleerd en nu heb ik alle tools bij de hand om mezelf eindelijk op te dringen.

“Het is lang geleden dat ik dit vertrouwen voelde, dit gevoel van collectieve toewijding onder mijn teamgenoten. Persoonlijk zijn we misschien niet de meest getalenteerde spelers… maar deze competitie maakt ons sterker.”

Andre “Odoan” Pascu

De spelers zijn veranderd, de Rogue is niet meer dezelfde formatie als vorig jaar, maar wat is er precies anders aan dit team?
Dit jaar zijn we toevallig een team. Vorig jaar waren we niet alleen: laten we zeggen dat er verschillende groepen in het team zitten. Ik heb vandaag echt de indruk gekregen dat we allemaal samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Het is lang geleden dat ik dit vertrouwen voelde, dit gevoel van collectieve betrokkenheid bij mijn teamgenoten. Persoonlijk zijn we misschien niet de meest getalenteerde spelers… maar deze competitie maakt ons sterker. Het verschil is dat we zowel mentaal als collectief sterk zijn. We waren er altijd voor elkaar, iets wat we vorig jaar niet hadden. »

Leave a Comment

%d bloggers like this: