“De topteams in de European Masters kunnen concurreren met de LEC, ik denk dat ze de onderste vier zullen verslaan en misschien kunnen ze concurreren met de teams in het midden

De LCL ligt volledig stil sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, en de beroemde jungler Diamondprox heeft Team Spirit verlaten om zich bij het team aan te sluiten bij Bifrost, de ERL NLC-competitie die de deuren opende voor de European Masters. Nadat hij hem officieel had aangeworven, werd de Rus geïnterviewd door onze collega’s van de Esports News-site en kreeg hij de gelegenheid om te praten over de ERL, zijn verleden en zijn doelen voor de zomersplitsing.

Wat maakte dat je speciaal in dit gebied wilde spelen? Waarom heb je besloten om je bij Bifrost aan te sluiten?


Over het algemeen speel ik graag in Europa. Ik geniet elke keer dat ik de kans krijg om met een Engelssprekend team te spelen. Ik heb nog nooit een slechte ervaring gehad, alleen sommige regels dwongen me om niet in Europa te spelen. Ik denk dat de NLC een van de grootste competities in de ERL is, dus het is een geweldige plek om te spelen.


De line-up van Bifrost sprak me erg aan. Ik kende hun coachingstaf al en we overwogen om ze naar Team Spirit te brengen omdat ze allebei Russisch spreken, maar ze besloten naar de NLC te gaan en we moeten hun beslissing respecteren, maar nu heb ik de kans om met hen samen te werken. Ik waardeer de lijst, daarom ben ik bij het team gekomen; dat is de belangrijkste reden.


Je zei voordat we opnamen dat je denkt dat het huidige Bifrost-rooster een goed team is.


Ja, zonder twijfel. Ik heb het gevoel dat iedereen op deze lijst wil winnen. Ze willen niet al hun middelen aan hen besteden om er beter uit te zien of wat dan ook, het voelt alsof iedereen bereid is zichzelf op te offeren voor het succes van het team, te leren en hun fouten toe te geven, in plaats van te proberen nutteloze posities te verdedigen, wat dit situatie doet zich soms voor bij bepaalde roosters.


Als iedereen gemotiveerd is om samen te werken, hebben we het gevoel dat we vooruitgang boeken. Voor mij is dat het leukste aan de competitiescène van League of Legends: samenwerken als een team, als een hecht team, kennis delen, elkaar helpen, enz. Dat is waar League of Legends voor mij voor staat, en ik ben opgewonden om deze situatie te ontdekken.


Vooral de spelers, ik wil niet te veel prijzen, ik denk dat sommige van hen echt goed zijn, maar ik zal hun namen niet noemen! Na deze breuk zal ik alle goede dingen over hen zeggen, en nu hoop ik dat ze nederig blijven en hard werken!


Denk je dat e-sports, als speler die al meer dan tien jaar speelt, de laatste jaren meer geneigd is tot teams, en in het begin meer tot solo?


Ik denk dat League of Legends in de loop van de tijd meer teamgericht is geworden, maar vroeg in het spel zijn teams met spelers die bereid zijn op te offeren voor teamoverwinningen succesvol. Wij, als team in Moskou 5… Ik offer mezelf niet op zoals Edward, en Darien speelt zijn eigen unieke speelstijl, hij heeft niets nodig. Hij zette er druk op en het werkte een beetje, maar het was niet de bedoeling.


Ik denk dat de meeste teams beseffen dat we elkaar moeten helpen. Toch geven sommige spelers er de voorkeur aan zich meer op hun banen te concentreren dan anderen, wat niet erg is, maar het wordt wel wanneer er te veel aandacht nodig is en ze te veel gefocust zijn op de bovenste of middelste baan, of op de jungle. Sommige junglers zijn te gefocust op het carry-aspect, en deze meta is zelden geschikt voor die speelstijl.

Je speelt NLC Summer Split 2022 in St. Petersburg, Rusland, toch? Hoe zit het met het spelen van games thuis?


Ja. Ik denk dat ik in tien jaar geen enkele wedstrijd thuis heb gespeeld… behalve de wedstrijd in de rust waarin ik Gambit hielp zich te kwalificeren voor de LCL. Verder speel ik al sinds het trainingskamp. De laatste keer dat ik niet op trainingskamp ben geweest, was eind 2011, dat is 11 jaar geleden.


Ik weet dat een trainingskamp goed werkt en niemand is altijd omringd door teamgenoten, maar ik heb nog nooit een situatie meegemaakt waarin iedereen thuis speelt, dus het is een nieuwe ervaring en ik denk dat het een goede zaak is. Ik zal deze zomer ook voor het eerst in de afgelopen 12 jaar mijn stad kunnen zien!


Dit team doet het goed in de European Masters Spring Split van 2022. Wat is je doel met Bifrost?


Mijn doel is om mezelf als individu zoveel mogelijk te verbeteren en het team te helpen, gebruikmakend van de ervaring die ik heb en misschien ideeën die in de toekomst naar voren zullen komen. Het spel zal heel anders zijn. Ik denk dat League of Legends haperde na de veranderingen van afgelopen zomer, er kwam niets nieuws uit, alles was hetzelfde als voorheen.


Dingen zullen nu anders zijn, misschien zal mijn ervaring me helpen het probleem sneller op te lossen dan anderen. Misschien niet, we zullen zien! Ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken om zoveel mogelijk te verbeteren en zo ver mogelijk te komen.


Wat vind je van de Europese regionale competities?


Ik denk dat de ERL de afgelopen vijf jaar ongelooflijke vooruitgang heeft geboekt. Al het werk dat Riot in de ERL heeft gestoken, heeft zijn vruchten afgeworpen en we zien een toegenomen interesse in Spanje, Frankrijk en andere competities en het blijft groeien.


Het is interessant om nu te zien, want ik herinner me lang geleden dat de Tweede Klasse in Europa niet zo goed was. Ik had toen pas van LCS gehoord, nu LEC. Ik ben alleen geïnteresseerd in wedstrijden tussen de top vier of zes teams, maar er zijn meer teams om van te leren.


In Frankrijk kun je leren van drie of vier goede teams, en in andere ERL’s zijn er teams die echt goede dingen produceren. Ik denk dat de topteams in de European Masters kunnen concurreren met de LEC, ik denk dat ze de onderste vier teams zullen verslaan, misschien kunnen ze concurreren met de middelste teams.


Ik denk dat de ERL een geweldige infrastructuur heeft om nieuwe spelers te ontwikkelen en ze veel te leren… Elk team heeft coaches en geweldige spelers om elkaar te leren en ik denk dat de kennis van League of Legends erg groeit in onze regio. Bedankt hiervoor .


Ik speel graag met het ERL-team omdat onze scrims beter zijn dan Rusland en onze tegenstanders beter!


Hoe was het om, na zo lang te hebben gespeeld, nieuwe spelers te zien binnenkomen die je waarschijnlijk niet vroeg in de competitie kenden?


Het is interessant om te zien hoe de game zich ontwikkelt, sommige mensen die je herkennen in soloQ zeggen dat ze je al sinds seizoen 2 in de gaten houden, en dan hoor ik dat ze 16 zijn, en je zegt: “Oh mijn God, hoe oud zijn Jij? Zag me in seizoen 2, man? Nu speel je Challenger in hetzelfde spel als ik, en heb je betere resultaten behaald in LoL?


Het is geweldig om te zien hoe de jongere generatie vooruitgang boekt in het spel waar je van houdt, zij zouden de toekomst van dit spel kunnen zijn.


Ik heb veel contact gehad met mensen die zeggen dat ik ze heb geïnspireerd, maar ik weet niet hoe ik op deze opmerkingen moet reageren, daar schaam ik me een beetje voor!

Ben je bijna in een andere regio aan het spelen?


Ik heb andere voorstellen die mij aanspreken, misschien financieel, en sommige komen uit andere regio’s en andere delen van de wereld. Ik vind het niet erg om de wereld rond te reizen, ik heb echt genoten van mijn tijd in Brazilië vorig jaar, ik vond het geweldig om nieuwe culturen en nieuwe mensen te zien die ik nog nooit eerder had gezien, hoewel het me ervan weerhield om elke keer omringd te zijn door mensen. Elk moment.


Maar ik denk niet dat het een moeilijke keuze voor mij is dit jaar, ook al zijn andere aanbiedingen financieel beter. Ik denk dat het belangrijkste voor mij is om deel uit te maken van een succesvol team waar iedereen zijn best doet.


Hoe is het ecosysteem veranderd? Waarin verschilt de game van je debuut?


Ik denk dat het ecosysteem veel verbeterd is. Als we onze Europese regio vergelijken met Brazilië, hebben ze veel goede spelers, maar ze hebben niet het ecosysteem dat we hier hebben. Ze hebben hun eigen teams en academies, maar ze hebben niet de infrastructuur en alle teams die we in ERL hebben. Spelers kunnen samenwerken, macrovaardigheden oefenen en leren, met elkaar communiceren en meer te weten komen over League of Legends.


League of Legends is een erg moeilijk spel, en deze kennis helpt soloQ te verbeteren. In Brazilië kun je voelen dat sommige spelers soloQ goed spelen, maar hun speelstijl is alleen geschikt voor soloQ, terwijl in Europa sommige spelers League of Legends spelen vanwege de infrastructuur. Of je ziet vonken van wijsheid in de hoofden van spelers als ze doelen willen bereiken in plaats van moorden na te jagen. Europese infrastructuur helpt talent te ontwikkelen en het spel te verbeteren.


Je was ongeslagen tegen Team Spirit in de laatste LCL, die werd afgelast na vier overwinningen vanwege de oorlog in Oekraïne, waardoor er ook geen kans was om je te kwalificeren voor de MSI. Deze hele situatie moet moeilijk te managen zijn.


Eerlijk gezegd is het op veel manieren echt klote. Afgezien van mensen die lijden vanwege wat de regering heeft gedaan, denk ik dat dit door de geschiedenis heen is gebeurd en het verbaast me altijd als het in de wereld gebeurt.


Een ander deel dat me dwarszit, is wanneer je niet weet wat er gaat gebeuren. We gingen zitten en hoorden dat de LCL was uitgesteld en we kregen te horen dat we niet wisten of het zou doorgaan, maar we wilden toch zoveel mogelijk trainen en laten zien wat we kunnen op een groter podium. Ik hield echt van de grote wedstrijden, dus we bleven daar nog drie weken trainen, en om de een of andere reden was het een stuk moeilijker dan normaal.


Net als mijn spel met Unicorns of Love, moest ik twee weken later de LCS verlaten vanwege visumproblemen, dus ik raakte er een beetje aan gewend, maar het doet nog steeds pijn.


Ik probeer het beste uit complexe situaties te halen. Jammer, want we wilden hard werken voor Team Spirit, maar al deze projecten gingen niet door. Het is een beetje deprimerend om na te denken over al het harde werk dat in deze splitsing is gestoken en er is niets van terechtgekomen. Maar we moeten vooruit en ik ben graag in Europa.


Denk je dat je na je carrière overgaat naar een coachende rol?


Natuurlijk zie ik mezelf ooit als coach. Ik heb gekeken naar enkele van de mogelijkheden voor deze splitsing en eerdere, en niets stelt me ​​tevreden, maar ik sta open voor de mogelijkheid; mijn favoriete ding over League of Legends is de continue verbetering als geheel. Ik kan leven zonder het spel en de mechanische aspecten, dus ik kan me voorstellen dat ik ooit een coach zal worden.

Bron Esports News.uk

Leave a Comment

%d bloggers like this: