Bitmap Books Interview: een diepgaande discussie met de oprichter van de uitgever, Sam Dyer

Bitmap Books staat bekend om zijn geweldige boeken die niet alleen videogames vieren, maar ook dienen als een vorm van bewaring voor fans.

The Mirror ging zitten met de oprichter van Bitmap Books, Sam Dyer, om alles te bespreken, van de oprichting van de uitgever tot wat komen gaat.

Kun je iets over jezelf vertellen en hoe Bitmap Books is ontstaan?

Sam: “Ik zit al 15 jaar in de commerciële grafische vormgeving en ben een beetje moe van het ontwerpen van brochures of logo’s voor bedrijven waar ik niet in geïnteresseerd ben. In mijn vrije tijd ben ik een grote fan van retro games, en naarmate de hobby groeide. Hoe populairder het werd, er begonnen enkele boeken van wisselende kwaliteit te verschijnen.Sam Dyer is de oprichter van Bitmap Books
(

afbeelding:

bitmap boeken)

“Ik dacht: ik kan zoiets doen en me concentreren op mijn eerste computer, de machtige Commodore 64! Het idee om een ​​boek te ontwerpen over iets waar ik erg gepassioneerd over ben, is een win-winsituatie voor mij – het is een manier om om mijn twee passies voor design en gaming te combineren.

“Toen Bitmap Books begon, werkte ik eigenlijk nog steeds fulltime. Het begon als een hobby. Een uitlaatklep voor mijn creativiteit ‘s nachts en in het weekend, en een middel om een ​​beetje plezier te hebben met de dingen waar ik van hou. “

“Het is organisch geworden wat het nu is; ik zou niet zeggen dat het per ongeluk was, want ik heb bewust heel hard gewerkt om mijn doelen te bereiken, maar het was niet mijn bedoeling om expres een boetiekuitgever te zijn.

“Ik had geen ervaring met het uitgeven van boeken en moest het meteen leren, maar ik denk dat mijn eerdere achtergrond in commerciële marketing en design me een goede basis heeft gegeven om een ​​bedrijf te runnen en het succesvol te promoten.

“Onze eerste titel was Commodore 64: A Visual Compendium. Omdat we geen klaar publiek hadden, hebben we ervoor gekozen om crowdfunding te gebruiken, waarmee bijna £ 36.000 werd opgehaald van iets minder dan 1.000 donateurs. Dit geweldige eerste succes was een verrassing, ik moest leer snel de duistere kunsten van crowdfunding-fulfilment en backer-beheer!”Japanse RPG-gids is het grootste project van Bitmap Books
(

afbeelding:

bitmap boeken)

Zijn er gamemagazines die jou en je werk hebben beïnvloed?

Sam: “Ik zou zeggen Commodore-formaat. Ik kreeg de Commodore 64 (1989) een beetje laat, en op dit punt was het legendarische tijdschrift Zzap! 64 in verval. Mensen dachten dat de Commodore 64 ook uit de markt zou gaan , met 16 bits zoals de Amiga en Mega Drive, komt het systeem op de markt.

“Future Publishing en Steve Jarratt lanceerden in 1992 een gloednieuw Commodore 64-magazine, wat een zeer moedige beslissing was, aangezien C64 toen 10 jaar oud was. Als 11-jarige vond ik het heerlijk om een ​​boek speciaal voor mij te hebben. Computer Design Magazine – het is een beetje gimmicky, maar het voelt cool, leuk en er zit zelfs elke maand een spelomslag bij!

“Ik zou zeggen dat dit mijn eerste kennismaking met grafisch ontwerp was, en in combinatie met mijn liefde voor pixelkunst, zette het me op het pad naar creatieve kunst.”

Wat zijn je favoriete videogameboeken?

Sam: “Vanwege mijn jeugdobsessie met Sensible Soccer, moet ik zeggen Sensible Software 1986-1999.

“Niet alleen waren de verschillende interviews en visuele behandelingen geweldig, maar het was het eerste videogameboek dat ik kocht en het moment waarop ik besloot het zelf te doen.”Bitmap Book Champion Retro Games
(

afbeelding:

bitmap boeken)

Welk proces duurt het om een ​​van je boeken te maken en hoe lang duurt het?

Sam: “Ik zou zeggen dat het gemiddeld 12-18 maanden duurt van het eerste idee tot de voltooiing. Als er eenmaal overeenstemming is bereikt over een idee, is de volgende fase meestal het uitproberen van de look en feel en het bedenken van enkele ontwerpen om alles te maken kijk Hoe opstaan.

“Als je eenmaal een set ontwerpsjablonen hebt, is het een kwestie van inhoud verzamelen – de twee belangrijkste aspecten hier zijn tekst en afbeeldingen. De afbeeldingen in onze boeken zijn meestal screenshots die zijn gemaakt met simulators.

“Dit kan tijdrovend zijn, omdat sommige games lang moeten worden gespeeld om de benodigde afwisseling te krijgen. Gelukkig hebben we samengewerkt met een fantastisch team dat heeft geholpen met de screenshots (bedankt Gonçalo!).

“Deze woorden komen vaak van auteurs, maar boeken zoals onze Visual Compendium-serie zijn de keuze voor veel kleine interviews en audioclips, dus we zullen samenwerken met onze vertrouwde journalisten om deze te verzamelen.zij hebben.Enorme collectie die nog steeds groeit
(

afbeelding:

bitmap boeken)

“Zodra de tekst en afbeeldingen klaar zijn, gaat het boek naar de ontwerp- en illustratiefase. Dit kan 3-5 maanden duren, afhankelijk van het type inhoud. Zodra het ontwerp zich in de conceptfase bevindt, wordt het hele boek bewerkt en vervolgens naar de corrector.

“De laatste fase is om alles klaar te maken voor afdrukken, ervoor zorgen dat alle afbeeldingen een voldoende resolutie hebben en dat de kleuren zijn ingesteld op CMYK.

“Als het boek klaar is, wordt het naar de drukkerij gestuurd en duurt het ongeveer 3 maanden om het eindproduct in ons magazijn te krijgen.”

Wat was je eerste boek en hoe veranderde het proces naarmate je volwassener werd?

Sam: “Ons eerste boek heette Commodore 64: A Visual Compendium. Hoewel het qua omvang veel kleiner was dan ons meest recente boek, was het proces vrijwel hetzelfde.

“Dat is wat mijn carrière in grafisch ontwerp ondersteunt met Bitmap Books.

“De discipline om projecten op deadlines af te ronden is iets waar ik erg aan gewend ben.”Commodore 64: A Visual Compendium is hun eerste boek
(

afbeelding:

bitmap boeken)

Wat is de algemene ontvangst van uw boek? Hoe voel je je hierdoor?

Sam: “Het is hartverscheurend om zulke loyale en enthousiaste klanten te hebben. We krijgen regelmatig geweldige feedback, waar ik ongelooflijk trots op ben. Ik lees bewust elke recensie die we ontvangen.”

Hoe vind je externe bijdragers, zoals schrijvers, professionals uit de industrie en illustratoren om te helpen bij het samenstellen van boeken?

Sam: “De retro-gaminggemeenschap is een hechte groep vol getalenteerde mensen. Of het nu schrijvers of artiesten zijn, we hebben in de loop der jaren geweldige relaties opgebouwd met onze bijdragers en we zullen keer op keer blijven samenwerken.

“We hebben ook het geluk om regelmatig in contact te komen met potentiële bijdragers, waardoor onze talentenpool fris blijft.”De meeste boeken bestaan ​​uit verschillende bijdragers
(

afbeelding:

bitmap boeken)

Wie is de meest unieke/beroemde bijdrager waarmee je hebt gewerkt en waarom?

Sam: “Een van de grootste momenten was toen Tim Stamper, bekend van Ultimate/Rare, ermee instemde om bij te dragen aan ons ZX Spectrum-boek.

“Tim is berucht omdat hij niet aan dit soort projecten werkt, dus hij heeft een geweldige bevestiging gegeven van wat we hebben gedaan, hij is klaar om zijn naam achter bepaalde woorden in het boek te zetten. Dat gaf me van onschatbare waarde. Een les in – ‘Als je niet niet vragen, krijg je niet.

Welke klassieke videogame heeft je het meest beïnvloed en beschouw je een moderne game als iconisch?

Sam Dyer: “Ik zou niet zeggen vergaand, maar Mystery of Monkey Island is en blijft mijn favoriete spel. Verhalen vertellen, puzzels oplossen, humor en presentatie staan ​​voorop en hebben mijn kijk op videogames volledig veranderd, de mening van .

“Ik ben niet de enige, Monkey Island heeft veel spelers geraakt. Het is moeilijk te zeggen of moderne games een soortgelijk effect hebben gehad – ik denk dat we daar over 30 jaar antwoord op kunnen geven.”The King of Fighters: Ultimate History heeft twee verschillende versies
(

afbeelding:

bitmap boeken)

Omdat je zoveel tijd besteedt aan het kijken naar oude games, heb je het gevoel dat de klassiekers in het moderne gamen iets hebben verloren?

Sam: “Het grootste probleem dat ik zie, is dat alle moderne games er ongeveer hetzelfde uitzien. Er zijn kleine verschillen in graphics en prestaties, maar over het algemeen zien de meeste moderne systemen er hetzelfde uit.

“In het verleden was dat niet het geval, en games zouden er op verschillende systemen heel anders uitzien. Deze verandering zorgde voor extra interesse, als een kind, hetzelfde spel spelen op het huis van een vriend op een ander systeem en zien hoe het presteerde, het is altijd leuk.”

Je bent duidelijk een gamefanaat, over welke games/genres schrijf je persoonlijk graag en waarom?

Sam: “Ik zou graag in detail treden over voetbalvideogames. Misschien voor de toekomst…”Boeken nemen 12-18 maanden in beslag van het eerste idee tot de voltooiing
(

afbeelding:

bitmap boeken)

Hoe betrokken bent u bij de gemeenschap, bedenken/vragen zij mogelijke boekideeën?

Sam: “Ja, altijd. Ik ben een actief lid van de gemeenschap en krijg veel boekaanbevelingen. We kunnen dat niet allemaal doen, maar ik hoor graag wat mensen denken.”

Zijn er games van de afgelopen jaren waarvan je denkt dat ze een goed boek zouden zijn, en waarom?

Sam: “Ik ben een enorme fan van Luigi’s Mansion. Mijn zoon en ik hebben Luigi’s Mansion 3 een paar keer gespeeld en we vonden het allebei geweldig. Een boek vol concept art en interviews met de ontwikkelaars zou geweldig zijn.”

Heeft u iets toe te voegen?

Sam: “Bedankt aan al onze klanten voor hun voortdurende steun door de jaren heen.”

U kunt geweldige boeken kopen op de Bitmap Books-website.

Leave a Comment

%d bloggers like this: